Als opvoeder heeft u nog meer invloed dan u denkt!

Uit recent onderzoek blijkt dat kinderen al vanaf hun tweede jaar een beeld hebben van hoe hun ouders met alcohol omgaan. Het voorbeeldgedrag van u als ouder, maar ook van andere volwassenen in de omgeving van uw kind, doet er dus toe! Dat geldt voor zowel jonge als oudere kinderen. Dat is goed nieuws, want u heeft als opvoeder meer invloed dan u soms denkt. En dat betekent in de praktijk dat als u geen alcohol drinkt in het bijzijn van kinderen en jongeren de kans kleiner wordt dat ze (al jong) gaan drinken. En hoe later jongeren gaan drinken, des te beter.

Ouders vertellen

Ingewikkelder maak ik het niet

Zien drinken doet drinken? Nu je het zegt, herinner ik me wel verhalen uit mijn kindertijd. Kinderen die ouders hadden die te veel dronken en later hetzelfde zijn gaan doen. Je invloed als ouder is veel groter dan je vaak beseft. Ruim voor mijn eerste zwangerschap...

Lees meer...

Nienke (39)

Moeder, 2 kinderen (2 en 4 jaar)

Interessant om er eens over na te denken.

Als ik klaar ben, alles heb opgeruimd, de kinderen op bed liggen en het brood voor morgen gesmeerd is, vind ik het lekker om een wijntje te drinken. Voor mij staat het voor gezelligheid, samen zijn en ontspanning.

Lees meer...

Leonie (35)

Moeder, 2 dochters (1 en 4 jaar)

De klik is even weg.

Wat doet de campagne ‘Zien drinken doet drinken’ met mij? Eerlijk gezegd meer dan dat ik aanvankelijk dacht. En als ik er goed over nadenk besef ik dat mijn kinderen zich soms wat anders gaan gedragen nadat ik wat gedronken heb. 

Lees meer...

Mirjam (40)

Moeder, 4 kinderen (1 tot 13 jaar)

Petitie

Wij zijn erg benieuwd wat u vindt van de boodschap dat het beter is om niet in het bijzijn van uw kinderen te drinken. We peilen uw mening middels onderstaande petitie:

Ik vind, na alle informatie te hebben gelezen, ook dat ik in het bijzijn van mijn kinderen geen alcohol meer kan drinken.

Personen hebben de petitie ondertekend