WAAROM EEN ALCOHOLPAUZE?

Gewoontepatronen kunnen handig, maar ook bedrieglijk zijn. Soms gaan ze onbewust een rol spelen in je leven, waardoor je niet meer weet wat de invloed van deze gewoonte is op je gezondheid of je omgeving.

Veel mensen hebben onbewust een patroon aangenomen, waarbij het vanzelfsprekend is om vrijwel dagelijks één of meerdere glazen alcohol drinken. Je staat er dus zelf niet zo bij stil, maar deze patronen draag je ook over op je kinderen. Ze leren, dankzij jouw eigen drinkgedrag, op vroege leeftijd de rol en functie van alcohol in het leven.. Voel je je daar niet langer prettig bij? Dan is er IkPas. Een initiatief waarin je wordt uitgedaagd om een periode lang je alcoholgebruik op pauze te zetten. .

Het doel hiervan is het creëren van bewustwording om wel of niet te drinken. Om erachter te komen wat alcohol met je gezondheid doet, zetten wij gezamenlijk ons alcoholgebruik voor 30 of 40 dagen op pauze. We vragen je dus niet om te stoppen met alcohol, maar om een pauze in te lassen. Veel deelnemers van IkPas ervaren naast bewustwording ook positieve lichamelijke veranderingen: ze voelen zich fitter en scherper, slapen beter, vallen af en hebben een betere huid. IkPas is een initiatief van Stichting Positieve Leefstijl en wordt financieel mogelijk gemaakt door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

WANNEER BEGIN JE?

Pauzeren kan het hele jaar door. Maak een eigen challenge aan of doe mee met een van de vele geplande challenges, zoals Dry January of de 40 dagen geen druppel challenge. Dry January loopt van 1 januari tot en met 30 januari. De 40 dagen challenge loopt van Aswoensdag tot en met de zondag voor Pasen, tijdens de traditionele vastenperiode tussen carnaval en Pasen. Later in het jaar staat er iedere maand een  challenge gepland, waar jij binnen een paar muisklikken aan meedoet. Het staat iedereen vrij om te kiezen welke pauzeperiode het beste uitkomt.

Schrijf je nu in op IkPas