Verhalen van ouders

Ouders vertellen openhartig over hun mening rond alcohol in het bijzijn van hun kinderen

Ingewikkelder maak ik het niet

Zien drinken doet drinken? Nu je het zegt, herinner ik me wel verhalen uit mijn kindertijd. Kinderen die ouders hadden die te veel dronken en later hetzelfde zijn gaan doen. Je invloed als ouder is veel groter dan je vaak beseft. Ruim voor mijn eerste zwangerschap...

Lees meer...

Nienke (39)

Moeder, 2 kinderen (2 en 4 jaar)

Interessant om er eens over na te denken.

Als ik klaar ben, alles heb opgeruimd, de kinderen op bed liggen en het brood voor morgen gesmeerd is, vind ik het lekker om een wijntje te drinken. Voor mij staat het voor gezelligheid, samen zijn en ontspanning.

Lees meer...

Leonie (35)

Moeder, 2 dochters (1 en 4 jaar)

De klik is even weg.

Wat doet de campagne ‘Zien drinken doet drinken’ met mij? Eerlijk gezegd meer dan dat ik aanvankelijk dacht. En als ik er goed over nadenk besef ik dat mijn kinderen zich soms wat anders gaan gedragen nadat ik wat gedronken heb. 

Lees meer...

Mirjam (40)

Moeder, 4 kinderen (1 tot 13 jaar)

De afspraak was nooit te drinken in het bijzijn van de kinderen

Eerste keer dronken, eerste keer een kater en de eerste keer huisarrest… ik was een jaar of 16. Mijn ouders dronken niet en broers ook niet. Dronken thuiskomen was straf van mijn ouders èn van …

Lees meer…

Karel (56)

Vader, 3 jongens (8, 16 en 19 jaar)

Ik weet gewoon de oplossing niet, maar ik vind het wel raar dat we alcohol drinken

Jeroen, woont samen met zijn vriendin en hun twee kinderen in leeftijd variërend tussen 2 en 13 jaar. Wat betreft de voorbeeldrol is Jeroen vrij duidelijk: Ik ben me bewust van mijn eigen voorbeeldrol.

Lees meer…

Jeroen (52)

Vader, 4 kinderen (2, 5, 10 en 13 jaar)

Onze generatie ziet de gevaren voor kinderen niet

Ja. “Logisch, kinderen krijgen mee dat alcohol gezellig is op feestjes, op verjaardagen.” Maar ook als ouders dagelijks drinken maakt dat dat kinderen weinig verschil zullen zien tussen…

Lees meer..

Iris (42)

(bonus)Moeder, 3 dochters (11, 16 en 19 jaar)